Телешки котлети със сос

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки котлети със сос
Снимка: marcheva14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
45
"Сипвайте червеното вино, защото тези разкошни телешки котлети са готови"

Необходими продукти

  • телешки котлети - 4 - 6 бр.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава малка
  • карамфил - 3 - 4 главички
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме телешките котлети и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Изпържваме до зачервяване котлетите в загрятото масло.

Прибавяме към тях дафиновия лист, чесъна и една малка глава лук, набучена с карамфила. Заливаме ястието с 1 к.ч. топла вода и варим на тих огън до омекване на месото.

В отделен съд зачервяваме брашното, без да добавяме мазнина. Разреждаме с пасираните домати и прибавяме към телешките котлети.

Оставяме ястието да кипне и варим на тих огън още 7-8 минути, след което поднасяме с карамелизирани моркови или гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: