Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки бъбреци с доматен сос

Телешки бъбреци с доматен сос

MarianeMariane
Новак
6944420
01/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Каквото и да ви говорят, най-вкусните телешки бъбреци се правят точно така - по селски и с доматки"

Необходими Продукти

  • телешки бъбреци - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • брашно - за овалване
  • червено вино - 1 винена чаша
  • доматен сос - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно бъбреците, нарязваме ги на тънки линии и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме ги 30 минути, за да поемат подправките.

Загряваме маслото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук. Прибавяме бъбреците, оваляни в брашно, захлупваме съда и оставяме телешките бъбреци да се задушават на тих огън.

Когато бъбреците поомекнат и водата се изпари, наливаме виното и доматения сок и оставяме ястието да ври на тих огън до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: