Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа от телешки бъбреци

Супа от телешки бъбреци

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Селска супа от телешки бъбреци, за която ви препоръчваме да си препечете повече филийки хляб"

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 връзка пресен
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • керевиз - 1/2 глава малка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешките бъбреци на малки парчета и ги запържваме в маслото заедно със ситно нарязания пресен лук. Когато се позапържат, добавяме брашното, оставяме го да се запържи добре и разреждаме с 6-8 ч.ч. гореща вода.

Към продуктите добавяме и ситно нарязаните зеленчуци и оставяме чорбата да поври 1 - 1.5 часа на тих огън.

Преди да свалим супата от котлона, поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз и джоджен.

По желание застройваме с яйцата, разбити в оцета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: