Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушени бъбреци с гъби

Задушени бъбреци с гъби

MarianeMariane
Новак
6944
Задушени бъбреци с гъби
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Рядък деликатес, който ще намери достойно място на всяка трапеза"

Необходими продукти

  • печурки - 250 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • телешки бъбреци - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите, нарязваме ги на малки парчета и запържваме в загрятото олио.

Когато гъбите се запържат и задушат, ги сваляме от котлона. Телешките бъбреци почистваме от тлъстината, нарязваме на филийки с дебелина 1 см и овкусяваме със сол и черен пипер.

Овалваме бъбреците в брашно и пържим в сгорещено олио на силен огън. Като се зачервят от двете страни, наливаме виното, добавяме 1/2 ч.ч. гореща вода, слагаме гъбите, заедно със соса, в който са се пържили и оставяме всичко да се готви на умерен огън около 15-20- минути.

Преди поднасяне поръсваме готовото ястие със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: