Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки бъбреци соте

Телешки бъбреци соте

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки бъбреци соте
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Доверете ни се, ние знаем как се приготвят най-сочните телешки бъбреци"

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 2 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • гъби - 1/2 ч.ч. нарязани
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешките бъбреци на малки парченца, посоляваме и пържим до зачервяване в маслото.

Прибавяме ситно нарязания лук, пържим го до омекване и леко зачервяване, след което поръсваме с брашно и пържим още 1-2 минути.

Разреждаме запръжката с 1 1/2 ч.ч. телешки бульон или гореща вода, слагаме месото и гъбите, които предварително сме задушили с малко масло.

Оставяме ястието да ври на тих огън, докато получим хубав гъст тъмен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: