Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Говежди бъбреци задушени

Говежди бъбреци задушени

MarianeMariane
Новак
6944440
Говежди бъбреци задушени
25/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говежди бъбреци - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 лъжици супени
  • кимион - на зърна
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете говеждите бъбреци за 1 час в студена вода с малко оцет, може и само в студена вода. След това ги отцедете добре и ги нарежете на тънки филийки.

Загрейте мазнината и запържете в нея лука, нарязан на филийки. Когато лукът омекне, добавете говеждите бъбреци, залейте с малко гореща вода и поръсете със сол и черен пипер. Прибавете кимион на зърна и задушавайте под похлупак около 120 минути, като от време на време добавяте по още малко вода.

Малко преди да станат готови бъбреците, добавете брашното, размито в малко студена вода и варете 10 минути. По желание поръсете с магданоз и поднесете със сварен ориз или гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: