Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Задушени говежди пържоли с грах

Задушени говежди пържоли с грах

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ммм, голяма вкусотия са тези говежди пържолки"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 5 - 6 бр. пържоли
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с - л - равни
  • грах - 1 кг пресен
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите с дървено чукче и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме маслото и запържваме от двете страни до зачервяване.

Изваждаме говеждите пържоли, прибираме ги на топло, а в мазнината от пърженето слагаме брашното и запържваме до златисто. Разреждаме с гореща вода и кипваме соса, след което връщаме обратно пържолите и ги оставяме да се задушават на бавен огън, докато поомекнат.

Прибавяме граха и задушаваме до готовност на месото и граха, като внимаване да не стане много гъсто.

Преди да свалим ястието от котлона, поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: