Сочни говежди кюфтета

MarianeMariane
Новак
6944
Сочни говежди кюфтета
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Толкова са сочни, толкова са ароматни, толкова са вкусни тези говежди кюфтенца"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 500 г мляно
  • сланина - 100 г
  • хляб - 2 филии, сух
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • вино - 1 к.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме или смиламе сланината и я размесваме с говеждото месо. Добавяме настърганата глава лук, яйцата, ситно нарязания магданоз и накиснатите в прясно мляко и изстискани филии сух хляб. Овкусяваме каймата с подправките и я омесваме добре.

С намазнени ръце оформяме две големи кюфтета, които слагаме в тавичка и поръсваме с малко галета.

Сипваме в тавата една кафена чашка гореща вода и виното, наливаме олио, слагаме оцет и печем в загрята фурна до готовност, като от време на време ги заливаме със соса от печенето.

Готовите кюфтета заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и допичаме до готовност. Поднасяме с гарнитура от свежа сезонна салата или любимата туршия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: