Начин на приготвяне
Накълцваме или смиламе сланината и я размесваме с говеждото месо. Добавяме настърганата глава лук, яйцата, ситно нарязания магданоз и накиснатите в прясно мляко и изстискани филии сух хляб. Овкусяваме каймата с подправките и я омесваме добре.
С намазнени ръце оформяме две големи кюфтета, които слагаме в тавичка и поръсваме с малко галета.
Сипваме в тавата една кафена чашка гореща вода и виното, наливаме олио, слагаме оцет и печем в загрята фурна до готовност, като от време на време ги заливаме със соса от печенето.
Готовите кюфтета заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и допичаме до готовност. Поднасяме с гарнитура от свежа сезонна салата или любимата туршия.