Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли задушени

Телешки пържоли задушени

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки пържоли задушени
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Опитайте това задушено телешко, за да не съжалявате след това за изпуснатия несравним вкус и аромат"

Необходими продукти

  • телешки пържоли - 4 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме хубави телешки пържоли и ги овкусяваме със сол и черен пипер, след което ги начукваме леко. Оставяме ги 30 минути на студено, след което ги овалваме в брашно и запържваме до зачервяване от двете страни.

Посипваме пържолите със ситно нарязан магданоз, добавяме малко гореща вода и лимонов сок и оставяме ястието да се задушава на тих огън до омекване на месото. Поднасяме с гарнитура от свежа салата или варени картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: