Овнешко бутче задушено с гъби

MarianeMariane
Новак
6944
Овнешко бутче задушено с гъби
Снимка: Ася Заевска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешки бут - 1 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • гъби - 1 - 1 1/2 ч.ч. нарязани печурки
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото бутче се овкусява със сол от всички страни и се шпикова с нарязанита на ивички моркови. След което се запържва от всички страни в загрятото олио. Когато месото се запечата отвсякъде, се наливат 2 ч.ч. гореща вода и се оставя да се задушава на тих огън до омекването му.

В отделен съд задушаваме в масло нарязаните гъби. Когато омекнат, ги добавяме към месото заедно с брашното, размито в малко студена вода.

Оставяме ястието да се готви на тих огън до пълна готовност на месото.

Готовото овнешко бутче изваждаме в чиния за сервиране, а към соса прибавяме добре разбитото кисело мляко.

Поднасяме овнешкото бутче, нарязано на тънки филийки, залято със соса от гъби и с гарнитура от сварени макарони, кускус, картофено пюре или ориз пилаф.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: