Начин на приготвяне
Нарязваме на малки късчета един килограм овнешко месо и го запържваме в мазнината. Когато се запържи от всички страни, посоляваме със сол и черен пипер и заливаме с вода, колкото да го покрие.
Оставяме овнешкото месо да се задушава на тих огън до омекване, като от време на време разбъркваме.
Нарязваме дюлите на резени, почистваме ги от семената и твърдите части и ги прибавяме в тенджерата върху месото.
В отделен съд слагаме захарта, заливаме с 1-2 лъжици вода и бъркаме на огъня, докато се карамелизира.
След това наливаме лъжичка по лъжичка от бульона върху захарта и бъркаме, докато се размие всичката захар.
С получения сос заливаме месото и оставяме ястието да ври до готовност на продуктите, като внимаваме дюлите да не се разкъсат.