Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Супа пача с овнешко месо

Супа пача с овнешко месо

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Овнешката пача чорба се прави изключително лесно и по нищо не отстъпва на класическата пача"

Необходими продукти

  • овнешко месо - 500 г от ребрата или овнешки кокали с месо
  • чесън 1 глава
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешката пача чорба се прави изключително лесно и по нищо не отстъпва на класическата пача, приготвена с крака и уши.

Месото и/или овнешките кокали се заливат със студена подсолена вода и се варят продължително време на тих огън. Когато месото омекне много добре, се вади, нарязва на дребни парченца и се връща обратно в супата.

Оставяме супата да кипне и сваляме от огъня.

Застройваме чорбата с 1 глава чесън, пасирана и размита с оцета и разбитите яйца.

По желание поднесете с едро смлян лют червен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: