Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешки Супи»Селска супа от овнешко месо

Селска супа от овнешко месо

MarianeMariane
Новак
6944421
Селска супа от овнешко месо
30/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Селска супа с овнешко месо - още една рецепта от класическата Българска кухня"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • брашно - 3 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парчета овнешкото месо, залейте го с подсолена вода и го сложете да се вари. Добавете лука, срязан на две, и подправките. Варете на умерен огън до пълното му омекване.

Разбийте брашното със студена вода на гладка каша, след което бавно го добавете към врелия месен бульон при непрекъснато бъркане и варете още 10 минути на тих огън.

Свалете супата от котлона и подстройте с яйцата, разбити с оцета. Преди поднасяте поръсете със ситно нарязан свеж магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: