Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Селска супа от овнешко месо

Селска супа от овнешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Селска супа от овнешко месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Селска супа с овнешко месо - още една рецепта от класическата Българска кухня"

Необходими продукти

  • овнешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • брашно - 3 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парчета овнешкото месо, залейте го с подсолена вода и го сложете да се вари. Добавете лука, срязан на две, и подправките. Варете на умерен огън до пълното му омекване.

Разбийте брашното със студена вода на гладка каша, след което бавно го добавете към врелия месен бульон при непрекъснато бъркане и варете още 10 минути на тих огън.

Свалете супата от котлона и подстройте с яйцата, разбити с оцета. Преди поднасяте поръсете със ситно нарязан свеж магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: