Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Телешка супа пача

Телешка супа пача

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Телешката пача се поднася топла или студена, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз"

Необходими продукти

  • телешки крака - 4 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • яйца - 3 бр.
  • оцет - 60 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки или повече на вкус
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените телешки крака се слагат в подходяща тенджера, заливат се със студена вода и се варят на тих огън до пълното им разваряване.

Краката се изваждат, а бульонът се прецежда, след което в него се добавя оризът и се посолява на вкус. Вари се до готовност на ориза.

Към телешката супа пача се добавя обезкостеното месо, кипва се отново и се сваля от котлона.

Супата се застройва с 2-3 яйца, подкиселява се с оцет и пресован чесън.

Телешката пача се поднася топла или студена, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: