Захаросани дюли

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето как да си хапваме вкусно дюли като захаросани бонбонки"

Необходими продукти

  • дюли - 5 - 6 бр.
  • захар - 1 кг
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрелите дюли се измиват добре. Обелват се тънко и се режат на кубчета или филийки. Варят се до омекване и се пускат в студена вода, за да се охладят бързо.

Сварява се гъст сироп от захарта и водата. Пускат се сварените дюлеви резенки и се оставят да киснат в сиропа 3-4 дни.

Изваждат се и се оставят да се отцедят, а сиропът се сгъстява още малко. Когато дюлите се позасушат, овалват се в кристална захар и се потапят няколко пъти в сгъстения сироп.

Овалват се отново в захар и се нареждат върху телена мрежа, за да се изсушат.

Нареждат се в кутия или в порцеланови съдове, като помежду им се слага тънка хартия. Съхраняват се на сухо и хладно място.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: