Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо с дюли (ретро рецепта)

Говеждо с дюли (ретро рецепта)

MarianeMariane
Новак
6944422
Говеждо с дюли (ретро рецепта)
31/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"За естети и гурмани - елегантно говеждо с дюли"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • дюли - 3 - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме говеждото на средно големи парчета и ги запържваме в силно загрято олио от всички страни до забчервяване. Посоляваме, наливаме малко гореща вода и задушаваме месото до омекване.

Когато говеждото месо омекне, правим светла запръжка от маслото и брашното и го добавяме към месото. Прибавяме ситно нарязаните домати и варим до готовност на месото.

Омекнат ли продуктите, време е да добавим дюлите - нарязани на тънки филийки с дебелина около 1.5 см.

В отделен съд карамелизираме захарта и я прибавяме към говеждото.

Готвим ястието още десетина минути на тих огън, след което оставяме да се охлади.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: