Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта на гъст крем. На струйка към тях се прибавят олиото и прясното мляко.
Към тях се добавят какаото и ванилията, след което сместа се разбърква отново на ръка или на най-ниските обороти на миксера. Бърка се докато не остане нито една бучица от какаото.
От получената гладка смес се заделя една чаена чаша за глазура на петифурите. Към останалата смес се добавя пресятото брашно и бакпулвера.
Отново всичко се разбърква и пресипва в тава, покрита с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около половин час. Когато е готов, се изважда, нарязва на квадрати и остава да изстине.
Заделената смес се слага в подходящ съд и на слаб котлон се бърка, докато се сгъсти. Още гореща се разлива по изстиналият блат за петифури.
Оставя се да стегне и всяка една от ретро петифурите се украсява с течен шоколад.