Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта и ванилията.
Разбиваме за 3-4 минути на бързи обороти. Добавяме пресято брашно и разбъркваме на кексова смес.
В широката тава от печката върху хартия за печене с чаша с диаметър 7-8 см очертаваме кръгчета на разстояние едно от друго.
С лъжица се гребва от тестото и оформяме всяко кръгче с тесто.
Фурната е загрята на 180°C, печем за 6-7 минути, докато краищата добият лек кафеникав цвят.
Изваждат се ретро сладките и още топли притискаме от двете страни, да се оформи като фуния.
В подходящ съд сипваме шоколадов крем на прах, прибавяме вода и с миксер разбиваме на крем за 3 минути. Ест. може да си направите домашен сладкарски крем.
Сипваме в пош с накрайник звезда.
Сладките поръсваме, първо, с пудра захар, после се шприцова от шоколадовия крем.
Вкусни, лесни и ефектни ретро сладки кремки!
Добър апетит!