Меки домашни бисквити

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Меки домашни бисквити
Снимка: Аника Войт
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Едва ли ще дочакате тези домашни бисквитки да изстинат, за да ги опитате - ароматът им веднага ще ви омагьоса"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимони - 1/2 бр. кората, настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, добавяме захарта, ванилията и отново разбъркваме сместа. Прибавяме олиото.

Прибавяме също киселото мляко и настърганата кора от един лимон. Разбъркваме сместа.

В отделен съд смесваме брашното и бакпулвера. Пресяваме ги заедно и започваме да добавяме от тях към основната смес.

Получава се меко тесто, което е леко лепкаво, но това не трябва да ви притеснява. Именно това прави бисквитите меки.

Може да го приберете в хладилника за кратко. Включете фурната да за загрява на 180 градуса. Пригответе си тава, застлана с хартия за печене.

Извадете тестото и с ръка оформете малки топки. Сплескайте ги в дланта и наредете в тавата. Може да направите различни шарки на домашните бисквитки с виличка или шиш.

Печете около 20 минути, като следите да не изгорят.

Оставете меките домашни бисквити да изстинат на решетка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Разбийте яйцата със захарта, ама с колко захар? В продуктите не пише за захар
15.01.2024 21:51
Анонимен
Анонимен
Само захар да имаше.
11.04.2023 19:31
3