Начин на приготвяне
Начупете шоколада, сложете го в купичка и разтопете на водна баня. Леко охладете.
Разбийте яйцата с бялата и кафявата захар на гъста пяна. Излейте разтопения шоколад и разтопеното краве масло.
На порции добавете брашното, пресято с щипка сол и бакпулвера.
Хомогенизирайте добре сместа, покрийте купата с парче найлон и приберете в хладилник, докато стегне.
От охладената смес вземайте по-малко (20 г) от сместа, направете на топчета.
Сместа лепне, набрашнявайте от време на време ръцете си.
Наредете топчетата в тава, застлана с парче хартия за печене, на разстояние. Разливат се много!
Изпечете шоколадовите бисквити на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор за 10-12 мин.
Готовите бисквитки охладете на решетка!
Много са вкусни тези шоколадови меки бисквити!
Да ви е сладко!