Начин на приготвяне
Това са най-лесните и бързи шоколадови петифури, приготвени с готови блатове.
Блатовете се слагат един върху друг и се срязват през средата, получаваме 4 ленти. Може да сиропирате със захарен сироп или като карамелизирате 1 к.ч. захар до светъл карамел.
Дръпвате от котлона и наливате 1 к.ч. гореща вода. Връщате на котлона, разбърквате докато се разтопи и получите карамелен сироп.
В широка тава поставете един блат, с четка се сиропира леко с карамелен сироп. Отгоре се намазва с разреден кайсиев мармалад и 1-2 с.л. сироп, а после завършваме с крем.
Кремът се приготвя, като загрявате течна сметана и парчета начупен млечен шоколад. Това може да направите на водна баня, или за 2 минути в микровълнова.
Разбърква се докато получите еднородна смес и се охлажда, докато започне да сгъстява.
Върху намазания с крем блат се поставя втора лента, сироп, крем и така наредете 4 ленти.
Нарязваме на пасти с размери 3-4 см. Декорирайте с пош от крема и накрайник звезда. Чудесни за почерпка.
За празничен вид поставете петифурите в хартиени кошнички и охладете 1 нощ, за да стегне кремът. Да ви е цветно и вкусно!