Шоколадови петифури

Шоколадови петифури
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Похвалете се на всички какви хубави шоколадови петифури сте направили"

Необходими продукти

  • готови блатове - 2 бр.
  • карамелен сироп - 50 мл
  • кайсиев мармалад - 2 с.л.
  • крем
  • течна сметана - 100 мл
  • млечен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са най-лесните и бързи шоколадови петифури, приготвени с готови блатове.

Блатовете се слагат един върху друг и се срязват през средата, получаваме 4 ленти. Може да сиропирате със захарен сироп или като карамелизирате 1 к.ч. захар до светъл карамел.

Дръпвате от котлона и наливате 1 к.ч. гореща вода. Връщате на котлона, разбърквате докато се разтопи и получите карамелен сироп.

В широка тава поставете един блат, с четка се сиропира леко с карамелен сироп. Отгоре се намазва с разреден кайсиев мармалад и 1-2 с.л. сироп, а после завършваме с крем.

Кремът се приготвя, като загрявате течна сметана и парчета начупен млечен шоколад. Това може да направите на водна баня, или за 2 минути в микровълнова.

Разбърква се докато получите еднородна смес и се охлажда, докато започне да сгъстява.

Върху намазания с крем блат се поставя втора лента, сироп, крем и така наредете 4 ленти.

Нарязваме на пасти с размери 3-4 см. Декорирайте с пош от крема и накрайник звезда. Чудесни за почерпка.

За празничен вид поставете петифурите в хартиени кошнички и охладете 1 нощ, за да стегне кремът. Да ви е цветно и вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: