Начин на приготвяне
Брашното се пресява с какаото и бакпулвера.
Кравето масло се разбива с двата вида захар до пухкавост. Добавят се едно по едно яйцата.
Следва сухата смес. Разбърква се до еднородност.
Сместа се изсипва в тава 25/25 см, постелена с хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
Охлажда се върху решетка.
Прясното мляко, захарта и маслото се поставят на котлона до завиране.
Грисът се ръси над млякото. Вари се до сгъстяване. Добавят се кокосовите стърготини.
Кремът с грис се ароматизира с ванилията.
Изстиналият блат се връща в тавичката, в която е печен. Върху него се излива топлият крем и се заглажда.
Поставя се на хладно място да стегне кремът и пастичките.
Отгоре се гарнира с настърган шоколад.
Шоколадовите пасти се нарязват.
Да ви е сладко!