Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пастички»Шоколадови пасти със стевия

Шоколадови пасти със стевия

Шоколадови пасти със стевия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Хубаво е да разделите пастичките, така че за всекиго да има поне по две - в противен случай ще има много сърдити"

Необходими продукти

  • брашно - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • стевия - 3 капачки течна
  • за крема
  • боя - сладкарска
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 200 мл течна
  • пудинг - 1 пакет без варене, ванилия
  • течен шоколад - 2 с.л. с връх
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • за сиропирането
  • концентрат от бъз - 50 мл
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа яйцата заедно с течна стевия и кафява захар.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и разбъркайте кексовата смес.

Изсипете я в широка тава върху хартия за печене и я сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна.

Оставете блата да се охлади и го нарежете на 4 равни ленти.

Смесете в дълбока купа течната сметана и прясното мляко и добавете пудинга на прах.

Разбийте гъстото кремче. Отделете от него 5 с.л. и ги смесете с течния шоколад и малко сладкарска боя.

В останалия крем сложете лимоновата кора.

Намажете всяка лента с помощта на силиконова четка със сиропа от бъз, а отгоре сложете бял крем.

Добавете втора лента, намажете я със сиропа, после с цветния крем и по този начин се слагат общо 4 ленти.

Нарежете получения правоъгълен блат на няколко шоколадови пастички.

Декорирайте ги с шприц и ги поръсете с лимонова кора за свежест.

Шоколадовите пасти със стевия са много вкусни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: