Начин на приготвяне
Пригответе плънката. Настържете на едро ренде тиквата и я смесете със стевията, канелата и счуканите орехи. Разбъркайте хубаво.
Вземете един лист от корите за баница и го намазнете с олио. Сложете отгоре втори лист, отново го намазнете.
Разпределете от плънката и навийте на руло, след това на охлювче.
Сложете го в центъра на предварително намазнена тава за печене.
Така навийте и останалите кори, като всяко едно навивате около предишното.
Намажете тиквеника с олио и го изпечете в загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав загар - около половин час.
Извадете и напръскайте готовия тиквеник с газирана вода. Покрийте с кърпа, за да се задуши и да стане още по-сочен.
Тиквеникът с орехи и стевия е готов.
С тиква препоръчваме още да опитате този щрудел с тиква или тиквения чийзкейк.