Edin.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сполучлив тиквеник по селски

Сполучлив тиквеник по селски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Вчера правихме лучник, днес тиквеник. Утре какво ли ще приготвим?"

Необходими продукти

  • кори за баница - 500 грама
  • тиква - 800 грама
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени(по желание)
  • масло - 100 мл или олио
  • канела - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете. Настържете я с ренде, а ако е много водноста, най-добре да я изстискате, за да не стана кашав тиквеникът.

Посипете настърганата тиква със захар, канела и орехи.

Разстелете корите за баница и слагайте от тиквената смес. Поръсвайте с олио и масло и навивайте 2 кори на руло. Редете ги в намазнена тава.

Процедирайте така до изчерпване на продуктите.

Печете тиквеника в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Сполучливият тиквеник по селски е чуден!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: