Шоколадови пасти

Шоколадови пасти
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тези шоколадови пасти са истинска кулинарна фантазия"

Необходими продукти

  • краве масло - 125 г
  • кафява захар - 50 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 100 г
  • грис - 80 г пшеничен
  • захар - 160 г
  • кокосови стърготини - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с какаото и бакпулвера.

Кравето масло се разбива с двата вида захар до пухкавост. Добавят се едно по едно яйцата.

Следва сухата смес. Разбърква се до еднородност.

Сместа се изсипва в тава 25/25 см, постелена с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Охлажда се върху решетка.

Прясното мляко, захарта и маслото се поставят на котлона до завиране.

Грисът се ръси над млякото. Вари се до сгъстяване. Добавят се кокосовите стърготини.

Кремът с грис се ароматизира с ванилията.

Изстиналият блат се връща в тавичката, в която е печен. Върху него се излива топлият крем и се заглажда.

Поставя се на хладно място да стегне кремът и пастичките.

Отгоре се гарнира с настърган шоколад.

Шоколадовите пасти се нарязват.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: