Печено агнешко с ориз

Печено агнешко с ориз
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Няма как да объркате аромата на печеното агнешко"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива, нарязва и сварява в подсолена вода.

Отделно се задушава лукът. Към него се прибавят нарязаните домати и оризът. Заливат се с бульон от месото.

Оризовата смес и месото се изсипват в тавичка. Посоляват се и се подправят с черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Ястието се пече в умерена фурна.

Печеното агнешко поднасяме със зелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: