Агнешко капама

MarianeMariane
Новак
6944406
Агнешко капама
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусната агнешка капама е в зеленините и подправките"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг от предницата
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 5 връзки пресен
  • спанак - 500 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • доматена салца - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на дребни парчета и го пържим в загрятото олио до зачервяване.

Когато месото се запечата, го изваждаме в чиния, а в същата мазнина запържваме лука. Прибавяме морковите, нарязваме на парчета и спанака. Поръсваме с брашното, а когато се запържи, ръсваме червен пипер и малко сол.

Разреждаме запръжката с малко гореща вода, добавяме агнешкото и доматената салца и задушаваме на тих огъв до омекване на месото и изпаряване на излишната течност.

Преди да свалим от котлона прибавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: