Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Капама»Кокошка капама с лук и чесън

Кокошка капама с лук и чесън

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Ех, тази капама - защо е толкова вкусна"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. млада
  • лук - 500 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 2 - 3 бр. червени
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете млада и средно голяма кокошка, добре е да е по-тлъстичка. Нарежете я на порции и я сложете в подходящ съд, в който добавяте нарязаният на филийки лук и скилидките чесън, които обаче не са обелени докрай.

Покрийте с нарязаните на шайби домати, налейте олиото, добавете подправките и залейте с 1 1/2 ч.ч. гореща вода. Захлупете и задушавайте кокошката на бавен огън 2 часа, като при нужда може да долеете малко топла вода.

Ястието трябва да остане само на мазнина. По желание поръсете с магданоз и поднесете топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: