Кокошка тербелия

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Желаем ви добър апетит с нашата Кокошка тербелия!"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. непълна
  • брашно - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете изчистената и измита кокошка с нарязаните лук и магданоз, дафиновия лист и бахара.

След като кокошката се свари добре, прецедете бульона.

Разбийте гъст сос от брашното, киселото мляко, оцета и счукания с малко сол чесън и прибавете добре разбитите яйца.

Разредете соса постепенно с малко от бульона, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата и варете, докато се сгъсти.

В голяма плитка чиния сложете накъсаното месо на кокошката и го залейте с готовия сос.

Украсете с клонки магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: