Начин на приготвяне
Взимаме една по-тлъста домашна кокошка, измиваме я и я слагаме да се запържи в тиган заедно с маслото. Когато кокошката се зачерви, поръсете с малко червен пипер и добавете ситно нарязаните глави лук.
Когато лукът омекне, извадете кокошката, добавете ориза и налейте 1 ч.ч. вода. Варете на тих огън до изпаряване на водата.
Добавете към ориза ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, както и дробчетата, нарязани на дребно.
Напълнете птицата и зашийте процепа.
Междувременно нарежете зелката на ситно я задушете до омекване със свинската мас.
Поставете зелето в гювеч, поръсете с червен пипер, отгоре поставете кокошката и налейте съвсем малко гореща вода. Сложете да се пече на 180 градуса.