Домашна кокошка със зеле

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ето така се прави най-вкусната домашна кокошка със зеле"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. домашна с вътрешностите
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • червен пипер
  • ориз - 2 кафени чаши
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • мас - 3 - 4 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една по-тлъста домашна кокошка, измиваме я и я слагаме да се запържи в тиган заедно с маслото. Когато кокошката се зачерви, поръсете с малко червен пипер и добавете ситно нарязаните глави лук.

Когато лукът омекне, извадете кокошката, добавете ориза и налейте 1 ч.ч. вода. Варете на тих огън до изпаряване на водата.

Добавете към ориза ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, както и дробчетата, нарязани на дребно.

Напълнете птицата и зашийте процепа.

Междувременно нарежете зелката на ситно я задушете до омекване със свинската мас.

Поставете зелето в гювеч, поръсете с червен пипер, отгоре поставете кокошката и налейте съвсем малко гореща вода. Сложете да се пече на 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: