Кокошка със светъл сос

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 3 - 4 бр. жълтък
  • лимони - 1 бр. сок
  • подправки - за супа
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кокошката много добре, нарязваме я на порции и я слагаме да се вари заедно с подправките до пълното сваряване на месото.

В отделен съд запържваме брашното с маслото до светла запръжка, разреждаме с бульона от кокошката и оставяме да ври до сгъстяване.

Сваляме соса от котлона и го застройваме с жълтъците.

Поднасяме кокошето месо накъсано и полято обилно със светлия сос. По желание може да поръсим с малко ситно нарязан свеж магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: