Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Език със светъл сос с бадеми

Език със светъл сос с бадеми

MarianeMariane
Новак
6944
Език със светъл сос с бадеми
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • лук - 2 - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 равни с.л.
  • масло - колкото орех
  • бадеми - 10 - 15 бр. обелени
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкия език, заливаме го с 3 л подсолена вода и варим до пълното му омекване. По желание го обелваме, след което го нарязваме на тънки филийки.

Загряваме олиото и пържим до омекване ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и правим светла запръжка. Разреждаме запръжката с част от водата, в която се е варил езикът.

Варим соса около 10 минути на тих огън, след което добавяме маслото и необелените бадеми. Прибавяме също нарязания език и лимоновия сок.

Оставяме ястието да поври още десетина минути на тих огън, след което е готово за поднасяне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: