Начин на приготвяне
Извадете бадемите от черупките и ги сложете в блендер. Направете ги на прах. Смесете със содата, брашното, киселото мляко, маслото на парченца, 80 г захар и 3 жълтъка.
Замесете тесто и го сложете за час в хладилник. Сварете тиквата, нарязана на парчета.
Разбийте в голяма купа 2 яйца, 100 г захар, канелата и сметаната. Сложете и тиквата. Сушените плодове трябва да са накиснати в малко количество ликьор. Добавете ги последни към сместа за тиквения сладкиш.
Може да заделите известно количество от тестото за украса. Извадете тестото и го разточете на дебела кора. Пригответе си кексова форма с вълнообразни стени и постелете тестото по дъното и стените.
Отгоре сипете сместа с тиквата. Върху нея сложете ленти от тесто за украса на ефектния кейк.
Печете кейка с тиква, бадеми и сушени плодове на фурна на 180 градуса до готовност.