Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Плодов кейк с извара и сезонни плодове

Плодов кейк с извара и сезонни плодове

Плодов кейк с извара и сезонни плодове
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хапвайте колкото се може повече сезонни плодове и приготвяйте колкото се може повече десерти с тях"

Необходими продукти

  • извара - 300 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. - от Спелта
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • праскова - 1 бр.
  • нектарини - 1 бр.
  • кайсии - 2 бр.
  • сини сливи - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта и маслото в купа с миксера.

Добавяме изварата, яйцата, лимоновия сок, содата, бакпулвера и ваниловата захар.

Продължаваме да разбиваме, като добавяме по малко от брашното.

Изсипваме сместа в тефлонова форма за печене.

Нарязваме плодовете на парчета и ги подреждаме върху сместа, като ги редуваме.

При печенето те ще се скрият в плодовия сладкиш, а отгоре ще се поучи тънка приятно златиста повърхност.

Печем сладкиша с извара на 180 градуса 30 минути.

Оставяме вкусния плодов кейк с извара и сезонни плодове да се охлади, поръсваме го с пудра захар, нарязваме щедри парчета и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: