Начин на приготвяне
Крушите измийте и нарежете на резени. Отгоре сипете изцеден пресен сок от 1/2 лимон, поръсете с 3 с.л. захар. Оставете настрана.
С миксер разбийте останалата захар и маслото, трябва да станат на крем. Добавете рикотата, останалия сок от лимон и жълтъците. Белтъците може да съхраните в сух съд.
Пресейте брашното, ванилиите и бакпулвера. Добавете ги и разбъркайте с ръце.
Белтъци разбийте на сняг с малко сол. Разбийте със сухи приставки. Добавете на части белтъци към сместа.
Изсипете сместа за сладкиша с круши в кръгла тава (20-22 см), намазнена и набрашнена. Отгоре наредете филийките круши.
Печете масления сладкиш за 50 мин. на 160 градуса.
Готовият плодов сладкиш оставете да изстине, а после намажете със сладкото от круши.
Поднесете любимия плодов сладкиш с круши!