Начин на приготвяне
Разтопете маслото в тавичката, в която ще печете плодовия сладкиш. Добавете към него 6 лъжици захар и оставете до получаване на приятен карамелен цвят, след което веднага свалете от огъня.
Обелете и почистете крушите, нарежете ги по дължина на тънки резена. Наредете ги в кръг в тавата с карамела.
Разбийте яйцата и останалата захар. На тънка струя сипете млякото и олиото.
Пресейте брашното и го добавете към мокрите съставки заедно с джинджифила и ванилията. Разбийте до хомогенност и изсипете върху крушите в тавата.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете сладкиша до готовност - около половин час.
Извадете сладкиша с круши от фурната, охладете го и го обърнете върху подходяща чиния. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Обърнатият плодов сладкиш с круши и джинджифил е готов.