Начин на приготвяне
За приготвянето на този чуден кекс трябва да разбиете яйцата с миксер и да добавите към тях кафява захар.
Отново разбъркайте старателно кексовата смес.
Идва ред и на какаото - сложете го и разбъркайте пак.
Следва да налеете в сместа и козе мляко, след което пак трябва да разбъркате.
Време е да добавите и брашното (пресято), след което разбъркването продължава.
Сега прибавете бавно разтопеното масло, което ще направим неустоим масления кекс. Изливайте го на фина струя, като междувременно разбърквате сместа.
За финал в сместа за кекса се слага и бакпулвер.
След като сте получили гладка смес, трябва да я прехвърлите в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Печете кекса във фурна на 180 градуса за 50 минути или до суха клечка.
Маслен кекс с лимецово брашно може да поднесете със сладолед по избор.
Опитайте и вие този лесен какаов сладкиш за ценители.