Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Масленки с лимецово брашно

Масленки с лимецово брашно

Масленки с лимецово брашно
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • масло - 300 грама
  • лимонова захар - 1 пакетче (10 г)
  • лимецово брашно - 700 грама
  • пудра захар - 300 грама
  • шоколадови капки - от натурален шоколад
  • белтъци - 1 за тестото + 1 за намазване
  • жълтъци - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото на стайна температура.

Сипете омекналото масло с пудрата захар в купа и ги разбийте до побеляване.

В друга купа сипете брашното от лимец. Добавете лимоновата захар и маслената смес, разбийте добре.

Постепенно прибавете единия белтък и жълтъците, замесете хубаво маслено тесто. Покрийте и го оставете в хладилник за 10-тин аминути.

Разделете охладеното тесто на 5 части и всяка една разточете на кора с дебелина около 1 см.

С формички изрежете сладки сърчица. Една част от тях изрежете с дупка в средата.

Намажете краищата на сърчицата без дупка с белтък. Отгоре сложете сърчица с дупка и ги слепете.

В средата сложете от шоколадовите капки и прехвърлете масленките в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност - около 10-тина минути.

Масленките с лимецово брашно са страхотни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: