Начин на приготвяне
Оставете маслото на стайна температура.
Сипете омекналото масло с пудрата захар в купа и ги разбийте до побеляване.
В друга купа сипете брашното от лимец. Добавете лимоновата захар и маслената смес, разбийте добре.
Постепенно прибавете единия белтък и жълтъците, замесете хубаво маслено тесто. Покрийте и го оставете в хладилник за 10-тин аминути.
Разделете охладеното тесто на 5 части и всяка една разточете на кора с дебелина около 1 см.
С формички изрежете сладки сърчица. Една част от тях изрежете с дупка в средата.
Намажете краищата на сърчицата без дупка с белтък. Отгоре сложете сърчица с дупка и ги слепете.
В средата сложете от шоколадовите капки и прехвърлете масленките в тава с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност - около 10-тина минути.
Масленките с лимецово брашно са страхотни!