Edin.bg»Избрани Колекции»Лимецов Хляб с Квас


Извадете върху скара и оставете да се охлади Хляб с квас в хлебопекарна....

Имайте предвид, че преди да започнете с приготвянето на хляб с квас, той трябва да е прясно захранен и престоял 2-3 часа, за да шупне.
3....

В тава застиламе хартия за печене, поръсваме с малко брашно и поставяме оформения хляб с квас....

След като квасът ферментира добре, отново го прецедете и го сипете в бутилки, в които сте поставили по няколко стафиди....

След 2-3 дни прецедете ябълковия квас и го налейте в здраво запушени бутилки и ги сложете в хладилник.
Квасът е готов след 3-4 дни....

Изключете, оставете да се охлади и разчупете или нарежете ирландския соден хляб....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка: