Edin.bg»Избрани Колекции»Пълнозърнест Хляб с Квас


Хлябът се пече в предварително загрята фурна 60 минути на 160 градуса.
Лимецовият хляб с квас е готов....

Извадете върху скара и оставете да се охлади Хляб с квас в хлебопекарна....

Задължително изчакайте хляба да изстине напълно преди да разрежете.
Добър апетит! Хлябът с квас и пълнозърнесто брашно е готов....

В тава застиламе хартия за печене, поръсваме с малко брашно и поставяме оформения хляб с квас....

След като квасът ферментира добре, отново го прецедете и го сипете в бутилки, в които сте поставили по няколко стафиди....

След 2-3 дни прецедете ябълковия квас и го налейте в здраво запушени бутилки и ги сложете в хладилник.
Квасът е готов след 3-4 дни....

Задължително трябва да накиснете ориза поне за 7-8 часа. След това го изплаквате и слагате в подходяща тава. Заливате го с 2 ч.ч. вряла вода, овкусявате...
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 6
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: