Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

Kamelia IvanovaKamelia Ivanova
Новак
15
Пълнозърнест хляб в хлебопекарна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Включвайте хлебопекарната и се заемете с приготвянето на този пълнозърнест хляб"

Необходими продукти

  • пълнозърнесто брашно - 400 г
  • семена - по 1 с.л. /мак, сусам, коноп, слънчоглед, тиквено/
  • кафява захар - 1 с.л.
  • вода - 260 мл
  • олио - 4 с.л. /може и зехтин/
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 7 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете продуктите в следния ред: вода, олио, захар, сол, брашно, мая - натрошена. Настройте програмата за приготвяне на домашен хляб.

При е програма за френски хляб - 2. Може да натиснете опцията за пълнозърнест хляб с по-тъмна коричка /DARK/, голяма размер /LARGE/. Остава да стартирате от съответния бутон.

След първото месене, добавете семена. Щом хлябът в хлебопекарна бъде готов, ще се убедите в невероятния му вкус.

Това е много лесна рецепта за пълнозърнест хляб в хлебопекарна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: