Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Оризов хляб в хлебопекарна

Оризов хляб в хлебопекарна

EvgeniaEvgenia
Новак
1621k
Оризов хляб в хлебопекарна
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
270 мин.
Общо
285 мин.
Порции
4
"Няма как да не се влюбите в този оризов хляб"

Необходими продукти

  • оризово брашно - 310 г
  • брашно - 150 г бяло
  • вода - 250 мл топла
  • олио - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 4 г суха
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме топлата вода в съда на хлебопекарната.

В единия край поставяме солта, а в другия край на съда кафявата захар.

По средата изливаме олиото, като намазваме перките и стените на съда с него.

След това добавяме смесените брашна. Правим кладенче в брашната и поставяме маята, като я засипваме накрая с брашно.

Печем на подходяща за хлебопекарната програма (ползвам whole wheat, 900 г, кафява коричка).

Да Ви е сладко с този страхотен хляб в хлебопекарна.

Оризовият хляб в хлебопекарна е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: