Начин на приготвяне
Сипете брашното, направете дупка и изсипете натрошената мая, яйцата, водата, малко олио, киселото мляко, захарта и солта. Замесете тесто като добавяте брашно малко по малко.
Когато започне да се оформя, размесете на набрашнена повърхност. Месете, докато спре да лепне. Покрийте го с кърпа и оставете за час да втаса.
После е време да оформите вкусната питка.
Накъсайте топчета от него и ги сплескайте. Сложете по парче сирене и пак оформете на топка. Подредете топчетата с върха надолу в намазнена тава.
Когато сте готови, оставете питката със сирене още половин час да втаса. Намажете я с разбити яйца и печете до златисто на 180 градуса.
Когато обикновената питка със сирене е изпечена, напръскайте с вода, покрийте с кърпа и я оставете да си почине за известно време. После си хапнете.