Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Квасен хляб в хлебопекарна

Квасен хляб в хлебопекарна

Квасен хляб в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5
"По-вкусен от домашния хляб няма!"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 240 мл
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • мая - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко вода. Сложете малко брашно, колкото да стане каша, като боза. Оставете на топло, докато шупне и стане на квас.

В контейнера на хлебопекарната налейте всички течни съставки, солта, кваса и брашното. Изберете програма за бърз хляб (при мен е 2 програма за 2.15 мин) и оставете машината да приключи. Избрах ниска степен на печене на горната кора, защото така ни харесва.

Извадете върху малка скара, покрийте с памучна кърпа и оставете да изстине готовият хляб в хлебопекарна.

Винаги е добра идея да имате у дома Квасен хляб в хлебопекарна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: