Начин на приготвяне
Включете хлебопекарната и задайте програма тесто. В контейнера сложете всички продукти по ред. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и отгоре натрошете маята. Натиснете старта и оставете машината да приключи целия процес. При мен той трае час и половина.
Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 100 грама. Разточете на елипса и завийте на руло. Поставете в тавичка, предварително застлана с хартия за печене на разстояние. Постъпете по същия начин и с останалите топки.
Завийте с кърпа и оставете на топло за половин час. Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Поръсете с кристална захар и печете в студена фурна на 180-170 градуса до готовност всички кифлички. Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте като тестени десерти или вкусна закуска.
Кифлички бъркани в хлебопекарна винаги изчезват за нула време!