Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Кифлички бъркани в хлебопекарна

Кифлички бъркани в хлебопекарна

Кифлички бъркани в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
95 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"Хлебопекарната ще ви помогне да приготвите пухкавите бъркани кифлички, а всички у дома - да ги хапнете"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 90 г
  • краве масло - 90 мл
  • сол - щипка
  • мая - 25г
  • брашно - 500 г
  • лимони - 1 бр. кората
  • ванилия - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете хлебопекарната и задайте програма тесто. В контейнера сложете всички продукти по ред. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и отгоре натрошете маята. Натиснете старта и оставете машината да приключи целия процес. При мен той трае час и половина.

Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 100 грама. Разточете на елипса и завийте на руло. Поставете в тавичка, предварително застлана с хартия за печене на разстояние. Постъпете по същия начин и с останалите топки.

Завийте с кърпа и оставете на топло за половин час. Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Поръсете с кристална захар и печете в студена фурна на 180-170 градуса до готовност всички кифлички. Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте като тестени десерти или вкусна закуска.

Кифлички бъркани в хлебопекарна винаги изчезват за нула време!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: