Edin.bg»Избрани Колекции»Бял Хляб с Квас


Извадете върху скара и оставете да се охлади Хляб с квас в хлебопекарна....

Имайте предвид, че преди да започнете с приготвянето на хляб с квас, той трябва да е прясно захранен и престоял 2-3 часа, за да шупне.
3....

Когато извадим хляб с квас от бяло брашно от фурната, го поставяме върху дървена дъска и оставяме да се охлади нацяло ....

След като квасът ферментира добре, отново го прецедете и го сипете в бутилки, в които сте поставили по няколко стафиди....

След 2-3 дни прецедете ябълковия квас и го налейте в здраво запушени бутилки и ги сложете в хладилник.
Квасът е готов след 3-4 дни....

Запържете брашното, налейте рибен бульон и бъркайте, докато се получи еднородна смес.
Добавете нарязаните на дребно лук, магданозен корен и каперсите...

Изключете, оставете да се охлади и разчупете или нарежете ирландския соден хляб....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
52
42
30
22
10
Дай твоята оценка: