Начин на приготвяне
Изплакнете добре ориза и го сварете в 600 мл вода, докато набъбне добре. След това отцедете водата, сложете млякото и доварете, докато оризът поеме млякото. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
В това време разбийте маслото на пяна, добавете захарта, а след това и жълтъците един по един, като сместа трябва да се бие енергично поне 10 минути.
Добавя се оризът, лъжица по лъжица, ситно настърганата лимонова кора и стафидите. Последно се добавят белтъците, разбити на сняг. Внимателно разбъркваме и сипваме половината от сместа в предварително намаслена форма за печене. Отгоре покриваме с един слой мармалад или конфитюр по избори покриваме с останалата част от оризовата смес.
Пудингът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. Когато изстине, се обръща върху чиния, залива се с малинов сироп или ванилов сос и се поднася .